maanantai 29. kesäkuuta 2020

Aika hottis


12 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Onhan hän; ihastuttava pikku dutterinpullukka katsellen katsojaansa ikäänkuin miettien, mitä tuo mahtaakaan miettiä.

Lauri Stark kirjoitti...

"Mietixä samaa ku mä?"

Allaspalo kirjoitti...

No jos tykkää blondeista.

Lauri Stark kirjoitti...

Tykkää.

Anonyymi kirjoitti...

Katsokaa tarkoin. Jos nykymeno jatkuu, tulevaisuudessa vaaleita suomalaistyttöjä ei näe.

Kukavaan

Lauri Stark kirjoitti...

Pyh, valkoinen rotu ei kuole. Sieg Heil, eli suomeksi: Eläköön voitto!

Tuumailija kirjoitti...

Tämän kuvan näkeminen vitutti suunnattomasti. Syy on se, että yhdennäköisyys erääseen koulukiusaajaani on liian suuri. Olkoonkin että sukupuoli on eri, mutta silti. Tunnistin samantien tuon helvetin häiritsevän naaman ja katseen. Onnetonta kyllä, olin juuri hiljattain nähnyt painajaisia tästä tyypistä, joten tämä kuva tuli huonoon saumaan. On mahdollista, että ilman aiempia painajaisia en olisi välttämättä ajatellut tai muistanut asiaa. Vituttaa kun kävi näin, mutta minkäs teet. Eikä se sinun syysi ole, pakko vain avautua jonnekin.

Oli jonkin aikaa vaikea aukaista blogisi etusivua kun tämä näkyi siinä. Nyt se onneksi on alkanut myöhempien postausten jälkeen painua tarpeeksi alas.

Vituttaa kun jotkut parikymmentä vuotta vanhat jutut vieläkin kummittelevat. No eipä tässä terveitä ollakaan. Toivottavasti jonain päivänä nämä kiusaamisjutut eivät enää vaivaa.

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys.

Tiedän kyllä tunteen. Tällaisena herkkänä kaverina saatan itsekin "triggeröityä" jostain viattomasta asiasta; eli ärsyke laukaisee muiston tai neuroosin ynnä muuta sellaista.

Kaikenlaisia kusipäitä maailmaan joka tapauksessa mahtuu. Paljoa ei taideta puhua siitä, miten kiusaaminen jättää monille suornaisen PTSD:n. "Kiusaaminen" sanana ei lainkaan kuvaa asian vakavuutta, kuten ei myöskään englannin "bullying". Kyseessä ei ole muuta kuin alaston väkivalta ja nujertaminen.

Tuumailija kirjoitti...

Itse olen sitä mieltä, että valtaosassa kiusaamistapauksia syy on oikeastaan peruskoulujärjestelmässä. Vaikka ilmaisua "rakenteellinen ongelma" käytetään nykyään vähän turhan paljon, niin tämä tosiaan on rakenteellinen ongelma. Suurimmat ongelmat syntyvät siitä, että samaan paikkaan tungetaan liian erilaisia ihmisiä. Luokassa on nörttejä, kilttejä, väkivaltaisia, laiskoja, hiljaisia, tavallisia, suulaita ja eri tavalla lahjakkaita tai lahjattomia oppilaita, erilaisista taustoista. Siinä ei ole mitään järkeä. Asetelma ei todellakaan opeta "sosiaalisuutta" kuten usein väitetään. Päinvastoin, siinä oppii että muutama kusipää hallitsee pelolla kaikkea ja ihminen on toiselle täysi paskiainen.

Eritasoiset ihmiset eri luokille/kursseille. Jo tämä auttaisi huomattavasti. Toinen ehdoton juttu on, että opettajalla on vähintään vartijan valtuudet. Kolmanneksi inkluusiosta tehdään kirosana ja kaikkein pahimmat häiriköt laitetaan erityisluokille joissa on kovempi kuri. Ja lisäksi kotikoulua/etäkoulua pitäisi tukea. Harmi vaan kun Suomessa opettajankoulutus on mädätetty, ja nimenomaan korostaa inkluusiota eikä suosi koti/etäopetusta. En halua että omat lapseni käyvät kouluaan Suomessa. Jos saisin diktaattorin valtuudet, niin tärkeimpiin toimenpiteisiini kuuluu opettajankoulutuksen puhdistaminen ja nykymuotoisen peruskoulujärjestelmän täydellinen tuhoaminen.

Lauri Stark kirjoitti...

Eritasoiset ihmiset eri luokille/kursseille. Jo tämä auttaisi huomattavasti. Toinen ehdoton juttu on, että opettajalla on vähintään vartijan valtuudet. Kolmanneksi inkluusiosta tehdään kirosana ja kaikkein pahimmat häiriköt laitetaan erityisluokille joissa on kovempi kuri. Ja lisäksi kotikoulua/etäkoulua pitäisi tukea.

Voin allekirjoittaa tämän. On absurdia, että opettajat joutuvat pelkäämään oppilaita, koska eivät voi tehdä mitään ja jos tekevät, menettävät työpaikkansa.

Mielenkiintoinen huomio muuten on, että oma kokemukseni peruskoulusta on niin erilainen kuin monilla. Aikanaan Ruukinmatruuna blogissaan kävi peruskoulun myrkyllisyyttä lävitse, ja kommenttiketjussa avautuivat muutkin. Ylipäätänsä tuntuu, että tuntemani ihmiset yleisesti inhosivat kokemusta. Kuitenkin oma aikani oli varsin mukavaa, varsinkin ala-asteaika. En todistanut todella vakavaa kiusaamista ja luokkahenki ala-asteella oli hyvä. Joko koulumme oli poikkeuksellisen hyvä tai sitten olen vain sattunut tekemisiin niiden kanssa, joile koulu oli kuin vankilan piha.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllä siinä sinun käymässäsi peruskoulussa on ollut jotain todella omituista, jos siellä ei kerran rehottanut sadistinen terrori. Tuntuu mahdottomalta kuvitellakaan.

Lauri Stark kirjoitti...

En tiedä, onko viestisi sarkasmia, mutta näin se vain meni. Kiusaamista oli, mutta silmiini ei sattunut mitään yltiöpäistä.