sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Sielu lepääPitkästä aikaa saatan tuntea sisäisen paineen vähentyvän: paniikki, ahdistus, raivo, viha ja kauhu ovat väistymässä taka-alalle. En ole haltioissani tai inspirtoitunut, mutta yhtä kaikki tyynni. Ja yhtään enempää en voisi tässä vaiheessa toivoa, jokainen hetki rauhaa on tervetullut. Sitä ei ole elämässäni ollut koskaan liikaa.

New Arcades - There's only two of us now

Istun kolmatta tuntia koneen äärellä ja musiikki on soinut. Olen hetkeksi saanut luotua fantasiakuplan ympärilleni. Sen, jonka sisällä voin todella tuntea olevani elossa. Tätä olen kaivannut viikkokausia. Veljeni on vielä sairaana ja nukkuu huoneessaan. Kävin päivällä ostamassa hänelle jaffaa kioskilta. Isä on ystävänsä luona säätämässä ja kotona on rauha.

Tämä tunne on iloa. Se ei ole mielihyvää, joka syntyy ruoasta ja juomasta, vaan on jostain tuonpuoleisesta voimansa ammentavaa. Se on sitä, mikä todella kannattelee ihmistä läpi elämän.

Saint-Saëns - The Carnival Of Animals (Aquarium)

Ihminen koostuu kahdesta osasta, sielusta ja ruumiista. Ilman ruumista on jäljellä vain haamu ja ilman sielua vain kone. Sielu on kuitenkin tärkein, sillä se on kuolematon. Se ei tunne nälkää, ei janoa eikä halua kuten ruumis. Mutta jos se eristetään Elämän Lähteestä ja Kauneudesta, sekin kuihtuu. Viime aikoina on minun kohdallani ollut juuri näin. Yhteiskuntamme keintotekoisessa maailmassa kanssakäyminen on leikannut siteeni Tosimaailmaan ja olen tuntenut ohentuvani kuin hapertuva harso. Kuin olisin todella muuttunut koneeksi, joka kävelee enää algoritmiensa ohjelmoimana.

Nyt, vain pari tuntia kauneuden äärellä ja tuntuu kuin ovi olisi auennut ja sieluni elpyy. Elävä ilma virtaa sisään ja puhdistaa. Näen taas vähän kirkkaammin ja murheeni näyttävät pienemmiltä, suorstaan mitättömiltä. Yksi työviikko on vielä ennen joululomaa, mutta pyhän hengen voimalla kannan itseni lepoon.

Synthesis - Secret Energy

3 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Joulurauhaa

Ihminen koostuu kahdesta osasta, sielusta ja ruumiista.

Väärin. Ihminen koostuu itseasiassa kolmesta: sielusta, ruumiista ja hengestä. Kysy vaikka täältä kristityiltä Raamatun nuuskijoilta.

Tai Marian evakeliumista.

Joulun kunniaksi pieni synnintunnustus. Minulla on ollut viimeaikoina korkea kynnys vierailla Unilaaksossa koska, noh, tuntui epäsopivalta pyöriä täällä kun Stranger Things jäi kerran kesken. Mutta minulla on keino jonka avulla päästään tasoihin. Katsos, suosikki creepypastastani on tehty liveaction teeveesarja. Olen katsonut ja tykännyt, vaikkei se the sarja olekaan. Nyt sinä voit vuorostasi jättää CZ:n katsomatta ja puntit on tasattu ;)

Hyvää joulua

Lauri Stark kirjoitti...

Hyvää iltaa Allaspalo ja hyvää joulua :)

Väärin. Ihminen koostuu itseasiassa kolmesta: sielusta, ruumiista ja hengestä. Kysy vaikka täältä kristityiltä Raamatun nuuskijoilta.

Olet oikeassa. Pitäisi kirjoittaa tästä aiheesta ihan syventyen joku kerta.

Minulla on ollut viimeaikoina korkea kynnys vierailla Unilaaksossa koska, noh, tuntui epäsopivalta pyöriä täällä kun Stranger Things jäi kerran kesken.

Äää. Tykkään antaa suosituksia ja kertoa eteenpäin hyvistä jutuista. Mutta ehdottomasti olen sitä mieltä, että jos todella ei kiinnosta tai ei muuten jaksa, ei sitä väkisin kannata. Turha moisesta siis huonoa omaatuntoa potea.

Laitan suosituksesi korvan taakse, josko sen jonain päivänä katsoisin.

Lauri Stark kirjoitti...

Ai niin, Allaspalo. Jostain syystä en saa kommenttejani läpi Takkirautaan. Voisitko yrittää siis välittää hänelle seuraavan viestin:

Tervehdys Matruuna. Jostain syystä kommenttini eivät tule blogiisi läpi, jäävätkö sitten roskapostisuotimeen vai kuinka? Joka tapauksessa olisi siinä yhdessä postauksessani tukku uusia lukupyyntöjä. Otatko siis vielä niitä vastaan? Laittaisitko jotain viestiä, niin tiedän sitten poistaa ne ihmisten antamat sähköpostiosoitteet.

Rauhallista joulua.